10-05-1940 – Echteld (vogelzangsebrug) – Blenheim IV – L9245 – 57 SQDN – P/o A. Thomas – Verenigd Koninkrijk

Op 10 mei 1940 stortte omstreeks 12:08 een Engelse Blenheim IV neer. Dit gebeurde rond het dorp Echteld nabij de vogelezangsebrug. Dit is ongeveer waar tegenwoordig”het dorp” Lingemeer is gelegen. Het vliegtuig was afkomstig van de Engelse RAF basis “Rosieres-en-Santerre” te Frankrijk en behoorde tot het 57 sqdn. Het toestel werd   gevlogen door  sergeant P/o A.Thomas.Verder bestond de bemanning uit de Canadese boordtelegrafist L.J. Jordan en de waarnemer P.L. Thomas.Het toestel was op verkenningsvlucht toen het werd ontdekt door een Duitse messerschmidt ,gevlogen door de Luftwaffe Leutnant Fluder van de 5./JG.27. Fluder achtervolgde de Blenheim naar de Betuwe ,waarna hij het Engelse toestel doorzeefde met zijn boordwapens. Deze kogelregen werd de Blenheim fataal en zodoende crashde het vliegtuig te Echteld.
Blenheim IV.
Blenheim IV.

bij de crash kwam heel de bemanning om het leven. Alban Thomas en Lesie Jordan kregen een tijdelijk rustplaats te Echteld en zijn later herbegraven in Hoek van Holland Van de waarnemer P.L. Thomas was geen spoor te vinden. Enkele weken na de Crash werden door enkele vissers het onderste deel van een mensenlichaam gevonden.
Deze overblijfselen werden overgebracht naar de begraafplaats te Zoelen. Na de oorlog werd boven de overblijfselen een steen geplaatst die aangaf dat er een onbekende Engelse vliegenier begraven lag. Waarschijnlijk waren deze resten van de vlieger Alban Thomas,omdat in een van de zakken van de broek een zakdoek met zijn naam erop werd gevonden.In maart 1941 werd in Buurmalsen op de plaats waar de Krone in de Linge uitkomt een bovenlichaam uit de Linge gehaald, dat kon worden geïdentificeerd als P.L. Thomas en onder die naam ook werd begraven op de algemene begraafplaats te Buurmalsen.

      

 


 

12-05-1940 – Echteld – Fokker C-V – 0612 – 1-2 LVR – 1eLTVL H.C. Heideman – Nederland

Op 12 mei 1940 stegen de 1e Luitenant vlieger H.C. Heideman en 2e Luitenant waarnemer J. van Meel op met hun Fokker C-V vanaf Ruigenhoek. Ze kregen 2 opdrachten
met zich mee:

  • Het vernietigen van de Duitse artillerie te Wageningen. Deze artilleriestukken waren de ruggengraat van de Duitse aanval op de Grebbeberg.
  • Verkenning naar de Grebbeberg.

Tijdens het inzetten van de aanval op een batterij Duitse kanonnen werd de fokker geraakt door enkele granaten van een FLAK kanon welke de batterij beschermde. Het
lukte de Fokker nog om enkele bommen te droppen, waarna de vlieger het toestel naar het Zuiden weg trok. Het vliegtuig was beschadigd maar de motor bleef    sputterend lopen. Eenmaal boven de Betuwe,  werd het vliegtuig opnieuw beschoten. Ditmaal waren het eigen troepen die het vuur openende,  hierdoor sloeg de motor  van het vliegtuig af. Omstreeks 17:45 maakte het vliegtuig een noodlanding te Echteld. Beide bemanningsleden overleefde de crash en het lukte hen zelfs om zich weer aan te sluiten bij hun eigen troepen.